Ik heb CarPlay in mijn auto en op mijn fiets: probleem.

🔍 Achtergrond

Je hebt CarPlay zowel op je auto 🚗 als op je motor 🏍️

⚠️ Het probleem

1 CarPlay = 1 audioapparaat voor je iPhone

Eén CarPlay staat gelijk aan één apparaat, of het nu op je fiets of in je auto zit.

Het is voor ons dus onmogelijk om te weten in welk voertuig je rijdt wanneer je verbinding maakt met je CarPlay.

Hier zijn de 2 mogelijke scenario's:

1. Je koppelt je Carplay aan de autocategorie.

Wanneer je je auto ophaalt, maakt je iPhone verbinding met je CarPlay. De applicatie zal afleiden dat je in de auto zit en zal de bescherming niet starten. Geweldig, dat is wat je wilt!

Maar als je op je motor stapt, maakt je iPhone ook verbinding met je CarPlay. Op dezelfde manier zal de applicatie afleiden dat je in de auto zit en de beveiliging niet starten.

De automatische start zal nooit plaatsvinden en je zult niet beschermd zijn op je motor.

2. Koppel je Carplay aan de categorie motor.

Wanneer je je motor ophaalt, zal je iPhone verbinding maken met je CarPlay. De applicatie zal daaruit afleiden dat je op een motor zit en zal daarom de beveiliging starten. Geweldig, precies zoals je wilde, je bent beschermd!

Als je echter in je auto stapt, maakt je iPhone ook verbinding met je CarPlay. Op dezelfde manier zal de applicatie afleiden dat je op een motor zit en dus ook de beveiliging starten terwijl je in de auto zit.

De automatische start zal dus systematisch plaatsvinden wanneer je op je motor zit en in de auto, wat het tegenovergestelde is van wat je wilde.

✅ De oplossing

Om dit te voorkomen, stel ik voor dat je de 2-stappenprocedure volgt:

• Categoriseer je CarPlay als "Ander".
  • Associeer andere afzonderlijke audioapparaten voor je auto en je motor

Voor een beter begrip van het Audio Device Category-systeem nodig ik je uit om dit artikel te lezen 👉 Welke categorie moet ik kiezen - Motor, Auto of Andere? - iPhone