Alles wat je moet weten over Automatisch starten met een audioapparaat - iPhone 🍎

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is het? Hoe werkt het?
  • Wat betekent elke categorisering (Motorfiets, Auto, Overig)?
  • Waarom audio- en algoritmeapparaten combineren?
  • Wordt de toepassing gestart als de intercom wordt gestart?
  • Wat gebeurt er als de telefoon is verbonden met meerdere apparaten, een voor de auto en een voor de motor?

Als je Automatisch starten door audioapparaat direct wilt activeren, lees dan dit artikel πŸ‘‰ Automatisch starten via Bluetooth/Audio apparaten inschakelen

Wat is het? Hoe werkt het?

Als je dit leest, is dat omdat je een mens bent. Het is dus mogelijk dat je op een dag vergeet om de applicatie te starten voordat je op je motor vertrekt. Bij Liberty is vergeten een echte zorg omdat de gevolgen ernstig kunnen zijn. Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld die de applicatie automatisch start als je het vergeet.

Standaard is de automatische start gebaseerd op de sensoren van de telefoon: afhankelijk van je bewegingen en trillingen zullen onze algoritmes bepalen of je op een motor zit of in een ander voertuig, en besluiten om je reis te starten.

Als je meer wilt weten over Automatisch Lanceren, lees dan dit artikel πŸ‘‰Hoe activeer ik het automatisch opstarten van de bescherming en hoe werkt het?

Aan dit algoritme hebben we een ander mechanisme toegevoegd dat zeker betrouwbaarder is: audio-randapparatuur. Dit gebeurt in 3 stappen:

  1. Bewegingsdetectie β†’ Controle van audioapparaten

Als je onderweg bent, controleren we de audioapparaten waarop je bent aangesloten om er zeker van te zijn dat we weten welk vervoermiddel je gebruikt.

  1. Motorapparaatherkenning β†’ Lanceringsbeveiliging

Als we tijdens een reis een audioapparaat detecteren dat is gecategoriseerd als "Motorfiets", wordt de toepassing gestart.

  1. Apparaatidentificatie auto β†’ Bescherming wordt niet gestart

Als we daarentegen een audioapparaat detecteren dat is gecategoriseerd als "Auto", wordt de toepassing niet gestart.

Wat betekent elke categorisering (Motorfiets, Auto, Overig)?

Standaard hebben we een lijst opgesteld met apparaten waarvan we weten en zeker weten of ze tot de categorie 'Auto' of 'Motorfiets' behoren.

Apparaten waarvan we niets weten, worden automatisch gecategoriseerd als "Ander".

Als een apparaat "Ander" is:

We beschouwen het als een apparaat waarvan het gebruik niet specifiek gekoppeld is aan een vervoerswijze (bijv. Airpods, een draagbare luidspreker...). Dus als je onderweg bent en de applicatie vindt dit apparaat... Dan weten we het niet, en als we het niet weten, neemt het algoritme voor automatische lancering het over. Op voorwaarde dat het algoritme is geactiveerd.

Als een apparaat "Motorfiets" is :

We beschouwen dit als een apparaat dat de manier van bewegen en de behoefte aan bescherming valideert. De toepassing start als dit apparaat is aangesloten en je onderweg bent.

Als een apparaat Β« auto Β» is :

Dan zijn we van mening dat we de bescherming niet moeten starten. We gebruiken de term "auto" omdat dit het meest voorkomende geval is, maar je kunt ook apparaten categoriseren die je gebruikt als vrachtwagens, driewielers, tractoren of vliegtuigen. Kortom, apparaten die de automatische start van de toepassing moeten blokkeren.

Als je CarPlay in je audioapparatuur hebt, nodig ik je uit om dit artikel te lezen πŸ‘‰ Ik heb CarPlay in mijn auto en op mijn fiets: probleem.

Waarom audio- en algoritmeapparaten combineren?

Je bent natuurlijk niet verplicht om de 2 opties actief te houden, maar als de batterij van je intercom leeg raakt of je hem gewoon vergeet aan te zetten, neemt het algoritme het over.

Wordt de toepassing gestart als de intercom wordt gestart?

Nee. Dan zou de applicatie de hele tijd actief moeten zijn en dat zou een zeer negatieve invloed hebben op de batterij.

Het is het feit dat je beweegt dat ervoor zorgt dat je telefoon de Liberty Rider-applicatie wakker maakt (daar is de "Altijd" autorisatie voor). Eenmaal gewekt door beweging, zal de applicatie de controles uitvoeren, je intercom vinden en opstarten.

Wat gebeurt er als de telefoon is verbonden met meerdere apparaten, een voor de auto en een voor de motor?

Als we een rondweg voor motoren EN een rondweg voor auto's vinden, begint je reis.

Als je nu Automatisch starten door audioapparaten wilt inschakelen, lees dan dit artikel πŸ‘‰ Automatisch starten via Bluetooth/Audio apparaten inschakelen


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)