Hoe verloopt de interventie van de hulpdiensten?

Bij Liberty Rider weten we dat als een slachtoffer van een ongeval binnen het eerste uur na het ongeval medisch wordt verzorgd, zijn overlevingskansen met 80% toenemen. We willen snel handelen, en goed.

Liberty Rider analyseert voortdurend alle sensoren op je telefoon. Indien bepaalde drempelwaarden worden overschreden, start de toepassing de waarschuwingsprocedure, die in 3 stappen verloopt:

 


1- Een alarm wordt geactiveerd op UW telefoon

Het Liberty Rider alarm zal 2 minuten afgaan, om u de tijd te geven te herstellen en ons te informeren over uw toestand. Op dit scherm kunt u zeggen dat alles in orde is, of direct 112 bellen.

2- Wij zijn gewaarschuwd

Als u tijdens deze 2 minuten geen actie onderneemt, worden uw locatie en alle nodige informatie doorgestuurd naar onze hulpdienst, die 24/7 beschikbaar is. Voor deze taak zijn we een partnerschap aangegaan met professionals op dit gebied: Inter Mutuelles Assistance (IMA), dat al een zeer groot deel van de E-call apparaten beheert die sinds april 2018 in alle nieuwe auto's worden opgelegd.

3- Wij nemen contact met u op

Om er zeker van te zijn dat de interventie noodzakelijk is en om over alle nodige informatie over de situatie te beschikken, proberen wij 3 keer contact met u op te nemen.

4- Noodinterventie

Als u ons laat weten dat u hulp nodig hebt, of dat u niet in staat bent te reageren, sturen wij de hulpdiensten naar de exacte plaats van het ongeval.

Waarom verwittigt Liberty Rider uw nabestaanden niet?

Wij verwittigen uw familie niet langer bij een ongeval, zodat zij zich niet onnodig zorgen maken of de hulpdiensten storen. Bij een ernstig ongeval is het van het grootste belang dat u zo snel mogelijk door de hulpdiensten wordt verzorgd. Als je eenmaal in de ambulance bent, is het aan jou om ze te waarschuwen om ze gerust te stellen. Ter informatie: bij een ernstig ongeval zal het ziekenhuispersoneel op de spoedeisende hulp meestal uw familie inlichten.

Klik ten slotte hier als u wilt weten in welke landen de Liberty Rider-bescherming van kracht is.

 


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)