SONY – Mijn app sluit wanneer ik rijd: energiebesparing uitschakelen

Wat scheelt er met mijn telefoon?

Met zijn Stamina-modus was Sony voorloper in energiebesparingsmodi.

Op Android 6.0 Marshmallow is ook de Doze-modus gekomen. Die schort activiteiten van apps op de achtergrond op als het scherm is gedoofd en gedurende één uur niet meer is gebruikt.

Hoe kan ik die modus uitschakelen?

Voegt Liberty toe aan niet-gemonitorde/niet-geoptimaliseerde apps

• Ga naar je Instellingen
  • Ga daarna naar Batterij. Daar krijg je toegang tot de 'Energiebesparende uitzonderingen'.
  • Druk vervolgens op Apps en deselecteer Liberty Rider in de lijst

Schakel de Stamina-modus uit

• Ga naar je Instellingen
  • Ga daarna naar 'Batterij'
  • Klik op de Stamina-modus om deze uit te schakelen

Sluit Liberty Rider uit de Doze-modus uit

• Ga naar je Instellingen
  • Ga daarna naar Batterij
  • Klik vervolgens op 'Batterijoptimalisatie' Daar krijg je alle niet-geoptimaliseerde apps.
  • Kies Liberty Rider en selecteer Niet optimaliseren

Nadat je op je telefoon de juiste handeling hebt gedaan, nodig ik je uit om opnieuw met Liberty Rider te rijden. Als je vaststelt dat het probleem blijft, kun je contact opnemen met ons supportteam.