HUAWEI of HONOR – Mijn app sluit wanneer ik rijd: energiebesparing uitschakelen

Heb je een fantastische Mate 20 Pro, maar werkt je favoriete app niet? We leggen je alles uit 🤔

Wat scheelt er met mijn telefoon?

Je hebt het volgende probleem: Huawei is strikter in de beperking van achtergrondgegevens. Wat betekent dat concreet? Huawei-telefoons hebben een eigen versie van Android die simpelweg verhindert dat apps correct functioneren als ze niet op het scherm staan.

Dat uit zich als volgt:
- Je rit wordt onderbroken terwijl je nog aan het rijden bent

- Gps-traject klopt niet (rechte lijn, netwerkverlies ...)

- Je beweegt niet meer op de volgkaart

In de standaardinstellingen wordt de verwerking van de achtergrondgegevens beheerd.

Hoe kan ik die instellingen uitschakelen?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat Liberty Rider niet wordt beïnvloed door het probleem met de achtergrondgegevens.
Er bestaan verschillende methodes omdat elke telefoon van het merk Huawei of Honor verschillende versies heeft.

We raden je aan om alle onderstaande methodes te testen. Als je niet exact dezelfde termen terugvindt in de methode die je test, ga dan naar de volgende.

Methode 1

• Open de Instellingen van je telefoon
  • Ga vervolgens naar Geavanceerde instellingen
  • Klik dan op Batterijmanager
  • Schakel ten slotte de Prestatiemodus in

Methode 2

• Open de Instellingen van je telefoon
  • Ga vervolgens naar Geavanceerde instellingen
  • Klik vervolgens op Energiebesparing.
  • En vervolgens op Beschermde apps
  • Nu moet je alleen nog nagaan of de app wel beschermd is

Methode 3

• Open de Instellingen van je telefoon
  • Zoek dan Liberty Rider in je geïnstalleerde apps
  • Daarna kun je het batterijverbruik voor Liberty Rider instellen
  • Vink Actief na schermuitschakeling aan

Methode 4

• Open de Instellingen van je telefoon
  • Ga dan naar de Apps
  • Open onderaan het tabblad Geavanceerd
  • Klik op Batterij-optimalisaties negeren
  • Druk op Toestaan
  • Zoek Liberty Rider en sta de app toe

Mocht dat allemaal toch niet werken ... dan is er nog een andere methode:

• Open Liberty Rider
  • Druk op de multitaskingknop
  • Druk op het speldje rechts onderaan in Liberty of het hangslotje rechts bovenaan afhankelijk van je telefoonmodel

Sommige modellen van Huawei of Honor hebben specifieke instellingen die je hier terugvindt.

Huawei Mate 20 Lite

Ga naar de instellingen van uw telefoon.
Dan in Toepassingen, zoeken naar Vrijheid
Klik in de applicatie-informatie op autorisaties.
Toegestaan:
- Locatie-informatie. Het beste is om altijd op te klikken (We gebruiken de locatie alleen als je de app 😉 gebruikt).
- Gegevens over lichaamsbeweging (voor automatische start)
- De contacten
- Opslag
- Mededelingen (indien gewenst)
Klik in de details van het stroomverbruik op de starttoepassing. Schakel de automatische start, de secundaire start en de achtergronddraaibeweging in en klik op Handmatig beheerd en schakel ten slotte de waarschuwingen voor het stroomverbruik uit.

Huawei P9 Plus:

• Ga naar de instellingen van je telefoon
  • Ga dan naar de Apps
  • Klik dan op de App-instellingen
  • En vervolgens op Speciale toegang
  • Ten slotte kan je de Batterij-optimalisatie negeren voor Liberty Rider

Huawei P20, Huawei Honor 9 Lite en Huawei Mate 9 Pro:

• Ga naar de instellingen van je telefoon
  • Klik dan op Batterij
  • App-opstart
  • Stel de app ten slotte in op Handmatig beheren

Voor degenen onder u die meer comfortabel zijn met Engels en meer vindingrijkheid, is er een andere manier om nooit meer problemen te hebben met je energie ecoonmy met Huawei.

Huawei is uiterst inventief als het gaat om het overbruggen van apps op de achtergrond - inclusief Liberty Rider!

Sommige telefoons sinds EMUI9 (ontdek hier welke versie van EMUI - zie methode 3) hebben een systeemtoepassing genaamd PowerGénie. Het is een taak die applicaties doodt die niet op de witte lijst staan, en het is niet mogelijk om applicaties toe te voegen aan deze beroemde lijst. Dit betekent dat het niet mogelijk is om al je apps op de achtergrond te laten draaien.

De oplossing is om PowerGenie te verwijderen, en de enige manier om dat te doen is door gebruik te maken van een externe software - Android Debug Bridge.

Installeer ADB op uw computer

Sluit uw telefoon aan met een datakabel

Opties voor ontwikkelaars inschakelen

Schakel USB-debugging in binnen de opties van de ontwikkelaar op uw telefoon

Voer de volgende commando's uit op uw computer: adb shell pm verwijderen -k --user 0 com.huawei.powergenie adb shell pm verwijderen -k --user 0 com.huawei.android.hwaps Als apps gedood blijven worden, probeer dan adb shell pm stopservice hwPfwService uit te voeren. We hebben dit nog niet bevestigd, maar het is mogelijk dat u PowerGenie ook gewoon kunt uitschakelen in Telefooninstellingen > Apps. Deze instelling zou opnieuw moeten worden toegepast elke keer dat u uw toestel herstart.

Deze informatie is afkomstig van een site, https://dontkillmyapp.com/huawei, die door ontwikkelaars wordt gebruikt om problemen op de achtergrond op te lossen.

Nadat je op je telefoon de juiste handeling hebt gedaan, nodig ik je uit om opnieuw met Liberty Rider te rijden. Als je vaststelt dat het probleem blijft, kun je contact opnemen met ons supportteam.