Mijn rit klopt niet met de realiteit

Android

Aan het einde van de rit en op je kaart stemt je traject soms niet overeen met de kilometers die je hebt afgelegd.

Traject in rechte lijn

Bij een traject in rechte lijn heeft de app de gps-signalen niet opgevangen. Dat betekent dat je gps in stand-by is gegaan als gevolg van de rechte lijn. Om een traject in vogelvlucht te vermijden, moet je controleren of je energiebesparingsmodus wel is uitgeschakeld en of je gegevens op de achtergrond kunnen worden gebruikt

Geen afstand, maar duur

Aan het einde van de rit is het mogelijk dat je 0 km hebt afgelegd, terwijl je toch hebt gereden.

Eerst moet je nagaan of het probleem niet bij je gps ligt.

Download daarvoor de app GPS Fix en start dan Liberty Rider.

Download gerust ook een app als Runtastic. Als ook daar je rit niet klopt, dan is het probleem te wijten aan je gps.

Controleer vervolgens of je energiebesparingsmodus wel is uitgeschakeld en of de gegevens op de achtergrond kunnen worden gebruikt voor Liberty Rider.

Opgelet: apps zoals Google Maps of Plan die enkel je locatie op de kaart tonen, werken niet als Liberty Rider. Het is dus niet omdat je gps het doet op die apps, dat hij correct werkt.

iPhone

Hierna vind je enkele controles om na te kijken of je gps wel geactiveerd is:

• Ga op je iPhone naar > Instellingen > Privacy > Analyse > en VINK ALLES aan in deze rubriek (crashgegevens delen met ontwikkelaars, groene schakelaars)

• Ga op je iPhone naar > Instellingen > Algemeen > Ververs op de achtergrond > Globale schakelaar op GROEN + schakelaar Liberty Rider in de lijst van GROENE apps

• Ga op je iPhone naar > Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > controleer of de schakelaar ingeschakeld is > schakel in/uit > zoek in de lijst met apps onder de schakelaar Liberty Rider en controleer of 'Bij gebruik van app' wel is aangevinkt

Download gerust ook een app als Runtastic. Als ook daar je rit niet klopt, dan is het probleem te wijten aan je gps.