Gegevens op de achtergrond activeren – Android

Tijdens het rijden richt je je ogen (hopelijk!) vaker op de weg dan op je telefoon
Je telefoon wordt dan vergrendeld en het is dus van groot belang dat Liberty Rider je blijft beschermen, zelfs als het scherm is uitgeschakeld. Hoe werkt het? Hier vertellen we jou er alles over 👇

(De te volgen stappen kunnen verschillen naargelang de Android-versie of het model van je telefoon)

Op bepaalde toestellen

De opties in verband met de achtergrondgegevens staan soms in

Instellingen ▶️Batterij- en databeheer ▶️ Verspreiding ▶️ Achtergrondgegevens

Op Android 9.0 of hoger

Ga naar de instellingen van je telefoon
2. Klik op apps en meldingen
3. Zoek Liberty Rider. Klik erop
4. Klik op Gegevensgebruik en laat gegevens op de achtergrond en onbeperkt gegevensgebruik toe
5. Ga naar 'Batterijgebruik' en klik op beperking van de achtergrondactiviteit. Sta achtergrondactiviteit toe
6. Klik op batterijoptimalisatie. Sta Liberty Rider toe in de niet-geoptimaliseerde apps.

Op Android 7.0 of hoger

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Datagebruik en dan Databesparing: als Databesparing uitgeschakeld is, hoef je niets te doen en kun je je gebruikelijke activiteiten hervatten. Anders ga je hieronder verder
  3. Tik op Onbeperkte datatoegang
  4. Scrol omlaag naar Liberty Rider
  5. Tik op de aan- en uitschakelaar naast de app die je wilt inschakelen.

Op Android 5.0 tot 6.0

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Klik op Datagebruik en vervolgens op Mobiele-datagebruik.
  3. Controleer of je het netwerk weergeeft waarvoor je het datagebruik van apps wilt bekijken of beperken.
  4. Scrol omlaag naar Liberty Rider
  5. Klik op Achtergrondgegevens en vervolgens op Onbeperkt datagebruik toestaan

Op Android 4.4 en lager

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Datagebruik.
  3. Tik rechtsboven op Menu Meer
  4. Klik op het vakje naast Gegevens automatisch synchroniseren.
  5. Als het dialoogvenster 'Auto-synchronisatie inschakelen?' wordt weergegeven, druk dan op OK.