Klik hier voor uitvoerige informatie over het automatisch opstarten.

Soms start de app niet automatisch op. Dat kan verschillende redenen hebben:

Korte afstand

Is je rit heel kort (minder dan vijf minuten), dan is er misschien onvoldoende tijd voor het opstarten. Je systeem kan wat tijd nodig hebben om Liberty Rider op te halen en voor een beweging te waarschuwen. iOS informeert meestal om de vijf minuten. Op Android gaat het iets sneller.

Dat verklaart ook waarom je rit nooit precies zal starten waar je vertrokken bent.

Liberty Rider is helemaal gestopt.

Als je op Android je app hebt geforceerd om te stoppen via de instellingen van je telefoon of als je Liberty niet uit je energiebesparing hebt uitgesloten, zal Liberty geen informatie meer krijgen over je verplaatsingen. Doe gewoon je app nog eens open om ze opnieuw te activeren. Daarom raden we je aan om er een gewoonte van te maken de bescherming manueel te starten en alleen op het automatisch opstarten te rekenen voor als je het eens vergeten bent.

Je bent overgeschakeld naar de energiebesparing

Als je telefoon op iOS in de energiebesparing komt (doorgaans bij batterij onder 20%), krijgt Liberty geen informatie meer over je verplaatsingen via jouw systeem. Automatisch opstarten is dan niet mogelijk. Daarom raden we je aan om er een gewoonte van te maken de bescherming manueel te starten en alleen op het automatisch opstarten te rekenen voor als je het eens vergeten bent.

Uit onze analyse is gebleken dat je niet met de motor rijdt

Zoals hier uitgelegd, kijkt ons algoritme na of je met de motor bent om de registratie te starten.

Er zijn duizenden configuraties die kunnen meespelen in de resultaten: trillingen, de positie van de telefoon, de staat van je telefoon, het systeem van je telefoon, momenten waarop je niet beweegt ...  Het is dus mogelijk dat je configuratie tot een verkeerde conclusie heeft geleid. Stuur ons een bericht op support@liberty-rider.com als je dit probleem tegenkomt.