Hoe activeer ik het automatisch opstarten van de bescherming en hoe werkt het?

Liberty Rider kan nu automatisch opstarten. We vertellen je hier alles over de werking ervan !

Om het automatisch opstarten van Liberty Rider te activeren, ga je naar Beheer > Voorkeuren > Automatisch opstarten.
Geef 'Altijd' toegang tot je locatie in iOS en schakel de energiebesparing uit.
In Android moet je Liberty Rider uitsluiten van de batterijoptimalisatie.

Sinds de start van Liberty kregen we heel wat feedback van motorrijders die ons feliciteren met de voordelen van de app. Maar we kregen ook vaak te horen: "Ik gebruik het niet omdat ik het vergeet te starten", of "Ik denk eraan, maar net nadat ik vertrokken ben ... en dan laat ik het maar zo".

We wilden de app altijd al automatisch laten opstarten, maar zo vanzelfsprekend was dat niet. Liberty is een app voor motorrijders. Elke km die je met de motor aflegt, levert je Flooz op. Elke km die je aflegt, wordt bijgehouden. Zo kunnen we je verwittigen als je motor aan een onderhoudsbeurt toe is.

Om al die redenen kunnen we niet zomaar elke verplaatsing detecteren, zoals veel apps doen. We moesten een onderscheid kunnen maken tussen een rit met de motor, de fiets, de auto of te paard.

Hoe werkt het?

Het automatisch opstarten verloopt in drie stappen.

Stap 1: een beweging detecteren

Om je bescherming of de registratie van je ritten te starten, moeten we eerst en vooral een beweging detecteren. Je telefoon doet dat helemaal zelf, zoals alle apps. Met andere woorden, bij het eerste gebruik vraagt Liberty: "Hey Android/iOS, geef je mij een seintje als je een verplaatsing detecteert?"

Op iOS is dat de machtiging 'Altijd actief'. Dat is zeer slecht uitgedrukt, want dat doet vermoeden dat we je voortdurend lokaliseren en daarmee je batterij uitputten. Wat totaal niet zo is.

Oké, we hebben van je telefoon een 'hallo, ik ben onderweg' gekregen. Nu moeten we nog weten of je met de motor rijdt.

Stap 2: de rit analyseren

Na ontvangst van de 'hallo' analyseren we gedurende enkele seconden de sensoren van je telefoon. En we nemen dat op in ons algoritme. Het ziet er zo uit:

Bij het buitenrijden hebben we een antwoord 'is met de motor' of 'is niet met de motor'.

Opmerking: er zijn duizenden configuraties die kunnen meespelen in de resultaten: trillingen, de positie van de telefoon, de staat van je telefoon, het systeem van je telefoon, momenten waarop je niet beweegt ... allemaal parameters die ervoor zorgen dat we geen 100% betrouwbaarheid kunnen garanderen.

Daarom moet het automatisch opstarten een extra veiligheidsbuffer blijven en geen gewoonte worden. Geef de voorkeur aan de manuele start en als je het vergeet, kun je op het automatisch opstarten rekenen.

Stap 3: de bescherming starten

Als je niet met de motor rijdt, is het eenvoudig, dan zetten we alles stop. Er wordt niets geregistreerd, de bescherming start niet. Zelfs wat geanalyseerd werd, wordt niet bijgehouden op onze servers.

Ben je met de motor, dan beginnen we eraan. Je rit wordt geregistreerd en als je Premium-voordelen geniet, start ook de ongevallendetectie.