Stem van de gps wijzigen

Op iPhone:

Op iOS gebruikt de gps de stem die op je telefoon is ingesteld.

Je kunt deze dus wijzigen als volgt:

1. Instellingen
  2. Toegankelijkheid
  3. Spraak
  4. Stem
  5. Selecteer een taal naar keuze
  6. Klik op het pictogram om een stem naar keuze te downloaden (of selecteer ze als ze al gedownload is)
  7. Start je telefoon opnieuw op

Opmerking: voor de vrouwelijke Siri-stem in het Frans gebeurt het dat de aanpassing vrij lang uitblijft of zelfs helemaal niet plaatsvindt. We raden je aan om de stem Aurélie te selecteren als je een vrouwelijke stem wenst.

Op Android

De GPS-stem is afhankelijk van de taal die in uw telefoon wordt gebruikt. Om te controleren welke taal u gebruikt volgt u deze instructies:

1. Ga naar de instellingen van je telefoon
  2. Klik op Google
  3. In "Persoonlijke informatie", zoek naar "Taal".
  4. Controleer of de taal is ingesteld op "Frans".
  5. Ga dan terug naar uw toestelinstellingen
  6. Kijk voor "Toegankelijkheid".
  7. Klik op "Tekst-naar-Spraak".
  8. Controleer of Tekst naar Spraak is gebaseerd op "Google Voice Services".
  9. En dat is het! Het zou nu moeten werken.

Als u echter problemen hebt met uw stem (audio), is dit artikel er om u te helpen