De app toont mij een verkeerde route

Android

Lijkt het traject dat Liberty je toont in de samenvatting van je sessie je niet logisch?

Hou er in de eerste plaats rekening mee dat de meeste recente telefoons een slimme appbeheerder gebruiken om de batterij van je telefoon te sparen.

Die kan bepaalde functies van de app blokkeren, zoals het opvangen van het gps-signaal wanneer de app op de achtergrond werkt.

Energiebesparing Huawei uitschakelen

Energiebesparing Samsung uitschakelen

Energiebesparing OnePlus uitschakelen

Energiebesparing Xiaomi uitschakelen

Energiebesparing HTC uitschakelen

Voor de andere merken:

De meeste andere Android-telefoons gebruiken een energiebesparing die je terugvindt in de instellingen van je telefoon. Schakel die zeker uit en sluit Liberty Rider uit van de apps die door die modus worden beheerd.

Als het probleem blijft aanhouden, ga dan naar de Instellingen van je telefoon en controleer of het toestel wel de gps en het draadloze netwerk als locatieservice gebruikt.

Als het probleem blijft aanhouden, start dan je telefoon opnieuw op, verwijder en installeer de app helemaal opnieuw. Zo kun je de cache van de gps van je telefoon leegmaken en Liberty Rider opnieuw installeren als dat de eerste keer niet correct is verlopen.

Je kunt ook proberen om de app GPS Fix te downloaden, een efficiënt hulpmiddel voor je telefoon om een gps-signaal te vinden als je het opstart voordat je Liberty Rider activeert.

We merken trouwens op dat bepaalde kaartapps, zoals Google Maps, wel je locatie op een kaart kunnen tonen, maar dat betekent niet dat de gps van je toestel correct werkt of dat er een gps-locatie werd verkregen. De gebruikte gegevens om je locatie op een kaart te tonen, kunnen gebaseerd zijn op een mobiel netwerk of wifisignalen.

Tot slot is het ook mogelijk dat je telefoon over drie verschillende standen beschikt voor de lokalisatieservices: 'Hoge precisie', 'Batterijvoeding besparen' of 'Alleen apparaat'. Selecteer dan altijd 'Hoge precisie' zodat je telefoon de gps en het netwerk gebruikt om de lokalisatiepunten op te halen.